Οι άνθρωποί μας

Χρόνης Λάγγης

laggisxronisΔημιουργός – Σκηνοθέτης- Σκηνογράφος και  Πρόεδρος του Θεατρικού Συλλόγου Νέας Μάκρης Αττικής «ΑΞΙΟΘΕΑΤΡΟΝ». 
Ο Λάγγης Χρόνης, ένας ντόπιος Νεομακρινός , που ασχολείται με το θέατρο από το 1987 και μέχρι σήμερα έχει σκηνοθετήσει και σκηνογραφήσει πολλά θεατρικά έργα , συνεργαζόμενος με τοπικούς φορείς της περιοχής μας, όπως Φροντιστήρια ξένων γλωσσών , Ωδείο Ν. Μάκρης , Δημοτικά σχολεία , Γυμνάσιο (όπου διετέλεσε και πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων επί έξι (6) συναπτά έτη ) κ.λ.π.
Έχει λάβει μέρος σε όλες τις εκδηλώσεις που γίνονταν στον Δήμο μας για το καρναβάλι ενεργά και ως ομαδάρχης (χαρίζοντας βραβεία διάκρισης στην ομάδα του),  αλλά και κατασκευαστής αρμάτων καρναβαλιού.
Ασχολείται με τα πολιτιστικά του Δήμου Μαραθώνα επί 20ετίας και έχει διοργανώσει δύο (2) φορές τριήμερες εκδηλώσεις αφιερωμένες στις δύο μεγάλες σταρ του θεάτρου και του κινηματογράφου μας Αλίκη Βουγιουκλάκη και Τζένη Καρέζη !!
με επίσημους καλεσμένους τις οικογένειες τους !!
Διατελεί βασικό στέλεχος σε ότι αφορά την διοργάνωση των εκδηλώσεων της ενορίας του Ιερού Ναού Αγίων Κων/νου και Ελένης Νέας Μάκρης επί 15 συναπτά έτη.      
Η ιδέα για την δημιουργία αυτής της θεατρικής ομάδας, εκτός από την μεγάλη αγάπη για το θέατρο , είναι και η απασχόληση μικρών και μεγάλων (γιατί όπως είναι γνωστό το θέατρο δεν έχει ηλικία) που αγαπάνε το θέατρο και θέλουν να ασχοληθούν έστω και ερασιτεχνικά με αυτό.

 

 


Καραγιαννίδου Ωραιοζήλη (Ρέα)

reakaragΣπουδές
Κλασικό μπαλέτο στη σχολή χορού Μπάζμπα (Καβάλα) και στη σχολή Μπαζάκα (Θεσσαλονίκη)
Σχολή διακόσμησης Δημητρέλη
Σχολή θεάτρου Γ. Θεοδοσιάδη
Σχολή θεάτρου Κ. Καζάκου
Σεμινάριο υποκριτικής για επαγγελματίες ηθοποιούς Τάσος Μπάντης θέατρο Εμπρός
Φωνητική Τατιάνα Σκανάτοβιτζ
Ξένες γλώσσες: Αγγλικά
Θέατρο

Παραστάσεις :

<<O Fellini και τα όνειρα των κλόουν>> του Γιάννη Σολδάτου - << Το κοριτσάκι με τα σπίρτα>> του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν - <<Ο ευτυχισμένος πρίγκιπας>> του Όσκαρ Ουάιλτ- <<Δίψα>> του Ευγένιου Ονείλ - <<Το σαλιγκάρι που ήθελε να γυρίσει τον κόσμο>> του Μιχαήλ Άνθη - <<Οι Φασουλήδες του Κατσιπόρα>> Φ.Γ.Λόρκα - <<Μαμά, γεννάω>> του Μιχαήλ Άνθη - <<αιδοίων μονόλογοι>> της Ηβ Ενσλερ - <<Φιλουμένα Μαρτουράνο>> του Εντουάρτο ντε Φιλίππο - <<όνειρο καλοκαιρινής νύχτας>> του Σαίξπηρ - <<Σαλώμη>> του Όσκαρ Ουάιλντ - <<Δεν το πιστεύω>> των Μιχαήλ Άνθη και Ντίνου Σπυρόπουλου - <<Υπεράνω πάσης υποψίας>> του Χιου Μακμίλαν - <<Ανθρώπινη φωνή>> του Ζαν Κοκτώ - <<Ο άνθρωπος που ερχόταν από το νερό>> του Δημήτρη Πιστικού - <<Η ληστεία>> της Ειρένας Αδαμίδου.

Τηλεόραση
<<Κλεμμένα όνειρα>> (MEGA) - <> (ΑΝΤ1) - <<Πολυκατοικία>> (MEGA) - <<Ιατρικό απόρρητο>> (ΑΝΤ1) - <<Αληθινοί έρωτες>> (ALPHA) - <<Αν μ’ αγαπάς>> (ALPHA) - <<Πάτρα- Βενετία>> (ALPHA) - <<Έρωτας κλέφτης>> (ΑΝΤ1) - <<Σκυλίσια ζωή>> (MEGA) - <<Ιδιαιτέρα για κλάματα>> (ΑΝΤ1) - <<Οι άντρες δεν υπάρχουν πια>> (MEGA) - <<Απαγορευμένη αγάπη>> (MEGA).

Σκηνοθεσίες
<<Υπηρέτης δύο αφεντάδων>> Κάρλο Γκολντόνι (εφηβική σκηνή ΔΗΘΕΜΑ), <<Βαβυλωνία>> Δημήτριος Βυζάντιος, (νεανική σκηνή Ν. Φιλαδέλφειας) - <<Το ημερολόγιο ενός αυνανιστή>> του Μιχαήλ Άνθη - <<Το σαλιγκάρι που ήθελε να γυρίσει τον κόσμο>> του Μιχαήλ Άνθη - <<Μαμά, γεννάω>> του Μιχαήλ Άνθη - <<Αιδοίων μονόλογοι>> της Ηβ Ενσλερ.

Σεμινάρια
<<Θεατρικό παιχνίδι>>, για τους εκπαιδευτικούς, (νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών) στη πόλη της Ξάνθης ενός μήνα (2013), με θεματικούς άξονες: α)Τι είναι το θέατρο- βασικές αρχές υποκριτικής- αφήγηση παραμυθιών, β) τι είναι το θεατρικό παιχνίδι και πως λειτουργεί στην παιδική ψυχολογία, γ) τεχνική ανάπτυξης του θεατρικού παιχνιδιού, σε συνδυασμό με την μεθοδολογία υποστηρικτικής εργασίας σε ομάδες με παιδιά ‘’Το δέντρο της ζωής’’ του David Denborough ‘’Collective Narrative Practice’’
<<Υποκριτικής>> στην πόλη της Καβάλας, (2012- 2016) και στην Ξάνθη (2012).

Εργαστήρι υποκριτικής
(εφηβική σκηνή) στο Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα (2016-2017)
(νεανική σκηνή) Ν. Φιλαδέλφειας (2014-2015)
‘’Hoc opus’’ (ενηλίκων) Καβάλα (2011- 2013)

Ιδιαίτερα
Προετοιμασία για εισαγωγικές εξετάσεις σε δραματικές σχολές (2010- 2016)
Θεατρικό παιχνίδι
Θέατρο ‘’Θυμέλη-Έλλης Βοζικιάδου’’ (2013-2014)

 

Σοφία Λάγγη

Νηπιαγωγός, δασκάλα χορού, ηθοποιός, αντιπρόεδρος του θεατρικού συλλόγου Νέας Μάκρης Αττικής "ΑΞΙΟΘΕΑΤΡΟΝ".
Ονομάζομαι Λάγγη Σοφία και είμαι απόφοιτος του τμήματος Τ.Ε.Α.Π.Η. Αθηνών, του Εθνικού Καπποδιστριακού Πανεπιστημίου καθώς και κάτοχος του D.D.I., πτυχίο μοντέρνου χορού, αναγνωρισμένο απ' το I.S.T.D. Modern Theatre της Αγγλίας. Εργάζομαι ως νηπιαγωγός εδώ και 4 χρόνια, ενώ με το χορό ασχολούμαι 22 χρόνια. Στο σύλλογό μας, έχω αναλάβει τα τμήματα της "δημιουργικής απασχόλησης", "των πρώτων βημάτων στο χορό", καθώς επίσης και τα "παιχνίδια με τη μουσική". Μετέχω ως μέλος της θεατρικής ομάδας ενηλίκων του συλλόγου μας, εδώ και 13 χρόνια, απ' όταν ήταν ακόμη αυτόνομη, ερασιτεχνική, θεατρική ομάδα. Ως αντιπρόεδρος του συλλόγου και δασκάλα των παιδιών μας, θα είναι χαρά μου να τα βλέπω να βρίσκουν το νόημα αυτής της ζωής, δημιουργώντας το τα ίδια με πολύ πάθος σε ότι κάνουν!!!

 

 

 

 

Βιολέττα Λάγγη

violetalaggiΒρεοφονηπιοκόμος-Μουσικός και Γραμματέας του Θεατρικού Συλλόγου Νέας Μάκρης Αττικής «Αξιοθέατρον».
Απόφοιτη του τμήματος Προσχολικής Αγωγής Ιωαννίνων που ασχολείται με τα παιδιά  δουλεύοντας σε παιδικούς σταθμούς της περιοχής μας αλλά και σε άλλα εκπαιδευτικά προγράμματα. Έχει αναλάβει την οργάνωση μικρών ομάδων παιδιών, των 15 μέχρι και 25 ατόμων, τόσο σε αίθουσες νηπιαγωγείων κατά τη διάρκεια των πρακτικών της ασκήσεών  και τη διάρκεια της επαγγελματικής της πορείας, όσο και στα προγράμματα των Παιδικών Υποθέσεων της «Κιβωτού» αλλά και βοηθητικών ρόλων στην οργάνωση των ομάδων αυτών.
Ασχολείται με το θέατρο εντατικά και λαμβάνει μέρος σε παραστάσεις που ανεβάζει κάθε χρόνο ο θεατρικός σύλλογος Νέας Μάκρης «Αξιοθέατρον» στη Νέα Μάκρη, απ’ το 2003 έως σήμερα.
Ακόμη, εδώ και 20 χρόνια ασχολείται με την μουσική εκ των οποίων τα δυο χρόνια  από αυτά εκπαιδεύονταν πάνω στα προγράμματα του συστήματος orf. Επίσης ακόμα δυο χρόνια διδάχθηκε βασικές δεξιότητες στο αρμόνιο και τα υπόλοιπα δεκαέξι ασχολήθηκε με τις μουσικές τις σπουδές στο πιάνο. Επιπλέον, έχει διδαχθεί μαθήματα θεωρίας της μουσικής για τις τρεις πρώτες  τάξεις θεωρίας. Ακόμη έχει κάνει 4 χρόνια χορό (κλασσικό και μοντέρνο) όπως ακόμα έχει παρακολουθήσει και μαθήματα παραδοσιακών χορών για 8 χρόνια, και συνεχίζει.

 

 

 

Μαρία Μητροπούλου

anna

Ονομάζομαι Μητροπουλου Μαρία και είμαι απόφοιτος Βοηθός βρεφονηπιοκομου στο <<ΙΕΚ Ακμή>> Τελειώνοντας την πρακτική μου άσκηση εργάστηκα για μισο χρόνο στο σχολείο αυτό.

Επιπλέον από την ηλικία 7 ετών ασχολούμαι με το πάθος μου το χορό κάνοντας όλα αυτά τα χρονια μπαλέτο,μοντέρνο με πιστοποιημένα διπλώματα της RAD και της ISTD,ταυτόχρονα ανάμεσα σε αυτά τα χρονια έκανα και σύγχρονο,χιπ-χοπ και poll dancing. Διδασκω πλέον ως Zumba instructor τμήματα ανηλίκων και ενηλίκων. Τέλος έχω πάρει μέρος σε πολλές χορευτικές επιδείξεις.

 

 

 

 

yogΔιονυσία Καπώνη

Είχε την τύχη από πολύ μικρή να κάνει σπουδές κλασικού, σύγχρονου χορού και ενόργανης γυμναστικής. Συνέχισε τις σπουδές στη Φυσιολογία της Άσκησης. Έχοντας πάντα την επιθυμία να μάθει περισσότερα για την κίνηση, ασχολήθηκε με το pilates καθώς και με την τέχνη του τσίρκο. Γνώρισε τη Yoga και την Acroyoga πριν από μερικά χρόνια και καθώς το ταξίδι της σύνδεσης του σώματος και της ψυχής ποτέ δε σταματάει, σήμερα είναι πιστοποιημένη δασκάλα Acroyoga και ιδιοκτήτρια της σχολής χορού Play & Fly στην Αθήνα. Ο στόχος της είναι να μπορέσει να εμπνεύσει τους ανθρώπους να ανακαλύψουν τη μαγεία τους.

 

Στέλιος Κρανιώτης

Μεγαλωμένος δίπλα στη θάλασσα από πολύ μικρός ασχολήθηκε με θαλάσσια σπορ όπως ιστιοσανίδα και θαλάσσιο σκι ενώ μετέπειτα με τρίαθλο, ιππασία και αλεξίπτωτο πλαγιάς. Περιοδικά ασχολήθηκε με το χορό και με τα εναέρια ακροβατικά. Το 2011 γνώρισε για πρώτη φορά το χώρο της acroyoga. Η γνωριμία του με τον πρώτο δάσκαλο του στην acroyoga αποτέλεσε και σημαντικό παράγοντα στην πορεία του πάνω στο αντικείμενο. Από το 2011 μέχρι και τώρα έχει ολοκληρώσει workshops, σεμινάρια και immersions από διάφορους καταξιωμένους Έλληνες και ξένους δασκάλους. Από τότε συνεχίζει με αφοσίωση την πρακτική και τη διδασκαλία στην acroyoga.

Ο σύλλογος Αξιοθέατρον

Η ιδέα για τη δημιουργία αυτού του θεατρικού συλλόγου, εκτός από την μεγάλη αγάπη για το θέατρο, είναι και η απασχόληση μικρών και μεγάλων που αγαπάνε το θέατρο και θέλουν να ασχοληθούν έστω και ερασιτεχνικά με αυτό. Περισσότερα...

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
18
19
20
21
22
25
26
27
28
29

Τελευταία νέα

Βρείτε μας

facebook badge

find us on youtube button1